onsdag den 6. juli 2011

Iskaffe, tak!





Iskaffe. Lyder det ikke perfekt på sådan en dejlig sommerdag? Yes. Inspireret af skønne Emily Salomon har jeg kastet mig ud i at lave iskaffe 'from scratch', og jeg synes, at resultatet blev super godt. Selvom det er fristende og noget nemmere bare at lave en hurtig kop kaffe og køle den ned, så bliver smagen altså slet ikke nær så god, som når man tager sig lidt ekstra tid til at lave den perfekte kaffeekstrakt. So, here it goes...

Til cirka 1,5 liter kaffeekstrakt:
125 g. kaffe, gerne af den go'e slags
2 liter koldt vand
  • Hæld kaffen i en stor skål, og hæld vandet over. Rør grundigt, indtil kaffen er absorberet/dækket af vand.
  • Dæk skålen til, og lad det trække i minimum 8 timer.
  • Hæld væsken igennem et kaffefilter (nemmest med en trakt!), og hæld så kaffen på flaske/i en beholder, og sæt den på køl.
  • Når kaffen er afkølet, er den klar. Kom isterninger i et glas, tilsæt kaffen og evt. lidt mælk og sødemiddel, og vupti; lækker, svalende iskaffe.
  • Tilsæt evt. lidt vanilleis, flødeskum, chokolade, eller hvad du nu har lyst til.

1 kommentar:

  1. Uhm, jeg har også lige fået en lækker iskaffe :)
    Fin blog du har! :)

    Kh. Sandra/Fru H-T
    http://swh-t.blogspot.com

    SvarSlet