søndag den 4. september 2011

Grove Brunchboller (mmhhh)

Listen and look:


Godaften de damer (og herrer?) :-) Her får I opskriften på de lækre brunchboller, jeg lavede den anden dag... Jeg lavede 16 stk, men jeg anbefaler, at man laver lidt færre af dejen, da de ikke hæver så meget.Du skal bruge 350 g hvedemel, 150 fuldkorns-hvedemel, 50 g havregryn, 1/2 dl. madolie, 1 dl. yoghurt naturel, 1 1/2 dl. lunkent vand, 1 æg, 25 g gær, tsk salt, 1 tsk sukker (jeg brugte sødemiddel i stedet).

Bland yoghurt og vand, og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen, til den er ensartet. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. Slå dejen sammen, form bollerne, og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve tildækket i ca. 20 min., og klip så et kryds i hver bolle. Pensl med yoghurt efter hævningen, og bag bollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 min.

I morgen starter jeg på min kandidatuddannelse, så nu er det tid til at være tid til at være seriøs igen, efter 3 måneders ferie. Wish me luck! :-)

2 kommentarer:

 1. To gode råd:
  1) Camilla Plum siger man ikke må slå dejen ned, men at man skal "strække" den i stedet.
  2) Jeg blander altid først gær og salt sammen. Rører man alm. gær rundt i salt bliver det til sidst flydende, og gæren aktiveres dermed med det samme.

  Hvor meget salt skal der deri? 1 tsk.?

  SvarSlet
 2. Tusind tak for tippene! :-) Det plejer nu at virke godt nok for mig at oplyøse gæren i vandet først, men denne gang hævede bollerne dog ikke rigig. Jeg må prøve det andet næste gang :-)

  Og ja, 1 tsk salt!

  SvarSlet