tirsdag den 22. november 2011

Rugbrød og æblekompot




Her til aften har jeg været i køkkenet for at lave rugbrødsdej samt en lækker æblekompot (ih, hvor lyder det husmor-agtigt!) ;-) Det er første gang, jeg forsøger mig med hjemmelavet rugbrød, men jeg har brugt denne noget nemme opskrift, så det burde næsten ikke kunne gå galt. Hvis jeg bliver tilfreds med resultatet, viser jeg jer det en af dagene.

Til æblekompotten brugte jeg tre skrællede æbler i grove tern, som jeg kogte i 1,5 dl. vand sammen med 50 g rørsukker, 1 tsk vanilleekstrakt, lidt revet citronskal og kardemomme. Da jeg syntes, æblerne havde fået den rette konsistens, kom jeg dem i en skål og pyntede med revet citronskal, kardemomme og kanel. Uhm. Så bliver det ikke mere efterårs-hyggeligt.

2 kommentarer:

  1. ELSKER æblekompot ! UHMM ! :-)

    /Linda

    SvarSlet
  2. Lyder super lækkert med revet citronskal og kardemomme! Det må jeg prøve næste gang! :)

    Har aldrig puttet vand i min, da det for det meste ikke er nødvendigt, hvis man bare starter på lav varme.
    Bruger heller ikke sukker, men spiser den dog nogen gange sammen med nogle knuste makroner ;)
    Hvis du laver en stor portion, så kog den sammen med en vaniliestang :)

    Mmmm... Pink Lady æblekompot - DET må jeg prøve engang!

    SvarSlet